DOMIMUSIIKKI
Dominikaanisessa tasavallassa kuulee Bachataa, Merengueta, Tipicoa, Reggaetonia, Salsaa, Balladeja ja latinopoppia. Muita musiikkilajeja kuulee hämmästyttävän vähän.
BACHATA-MUSIIKKI

Bachata on romanttista, intohimoista ja traagista. Bachatan kiehtova rytmi vie mennessään ja traagiset kappaleet istuvat suomalaiseen melankoliamakuun.
» Lue Bachatan syntyhistoria

MERENGUE JA TIPICO

Merengue on domien vanhin musiikki ja se onkin elänyt vuosisatojen saatossa hyvinkin voimakkaasti. Domit ovat jo pitkälti siirtyneet hidastempoisista Merengue-kappaleista nopeampitempoisimpiin ja perinteisimpiin Tipico-kappaleisiiin.
» Lue Merenguen syntyhistoria


» Santo Domingon karnevaalivideo

Sini

DJ DOMINICANO RUBIO - TOP SUOSIKIT - EI PAREMMUUSJÄRJESTYSTÄ
Bachata Tipico ja Merengue

- El Chaval, Donde Estan Mis Ami.
- El Chaval, Amor Gitano
- Hector Agosta El Torito, Me Voy
- Joe Veras, Chiquilla Chiquita
- Alex Bueno, Queda Algo
- Toke D'Keda, Lamento Boliviano
- Yoskar Sarante, Vale La Pena
- Antony Santos, Vete Alejate De Mi
- Zacarias Ferreira, Es Tan Dificil
- Kiko Rodriguez, La Tirana
- Los Toros Band, Si Tu Estuvieras
- Andy Andy, Que Ironia
- Frank Reyes, Dejame Entrar En Ti
- Frank Reyes, Princesa

- Antony Santos, La Poquita Colora
- Frank Reyes, Cumande
- Jose Calvo, La Diva
- Kerubanda, Gallera La Sabana de Boruco
- El Prodigio, La Muchacha de Juan Gomez
- Krisspy, Cupido Me Flecho
- Krisspy, Quando Volveras
- Tono Rosario, Volvio El Amor
- Jossie Esteban, No Quiere Na ja Cierra Los Ojos Y Junto Recordemos
- La Banda Gorda, Aqui pero Alla
BACHATA-TANSSI
Dominikaanit tanssivat Bachataa sylitanssina, sensuellin kauniisti ja vähäeleisesti. Kuvioita ei juurikaan tehdä. Toisaalta Domeissa on myös Klubeja, joissa Bachatasta otetaan kaikki irti. Domien oma tyyli olisi se kaunein tyyli maailmalle levitettäväksi. Näin ei tule kuitenkaan käymään, koska muualla maailmassa Bachatan päälle liimataan Hammerlock ja tuhat muuta kuviota, jolloin tanssista tulee Salsamaisempi. Toinen kehityssuunta on Tipicosta ja Reggaetonista tuleva liikekieli ja temppuilu. Niin kauan asiat ovat hallinnassa, kun Bachatatanssissa säilyy tunnekontakti tanssipartneriin ja lopputulos näyttää sensuellilta. Tärkeätä on se, että olet tietoinen aidosta Domibachatasta ja osaat ymmärtää mitkä asiat synnyttävät tanssikoulubachatan. Domeissa ei kannata ainakaan aloittaa minkäänlaisilla kuvioinneilla.
BACHATA SUOMALAISENA LAVATANSSINA

Lavatanssijat kuulevat musiikkien rytmin tavallista kansaa herkemmin. Siksi he pystyvät helposti tanssimaan Bachataa ja Salsaa suomalaisten tanssien askeliin ja tyyliin sopivasti. Bachaajat taas löytävät suomalaisesta musiikista yks-kaks-kolme-täpin. Bachatan perusaskeleella voikin sitten tanssia tosi tyylikkäästi lukuisia suomalaisia musiikkityylejä joko Bachatatyylisesti tai lavatanssityylisesti hyödyntäen vain perusaskeleen. Saatamme jossain vaiheessa kokea Bachata-buumin lavatansseissammekin. Sitäpaitsi lavatanssijoilla on sylitanssin konsepti paljon paremmin hallussa kuin Salsaajilla.

Bachata-festari Bileet Aikataulu Liput Opettajat Sijainti Lisäinfo Levykauppa Järjestäjä