DOMIBACHATA VS FUSIONBACHATA

FuusioBachata on etupäässä vasen-oikea askellusta salsatyyppisine käsikuvioineen ja kaatoineen. DomiBachataa askelletaan neliössä ja täppiä koristellaan tuplatai tripleaskelluksella.DomiBachatan rytmi tuntuu rinnassa, kun taas Fuusiossa jaloissa. DomiBachatassa musiikki-instrumentit muunnetaan tanssielementeiksi. Huom! DomiBachata ei ole pelkkää jalkakikkailua. Siihen kuuluu valtava määrä erilaisia tanssitapoja, kuten romanttinen/ vauhdikas, askelilla/ ilman, avoin/ sylitanssiote, minimalistinen/ supermonimukainen, jne).

KANNATTAAKO OPETELLA?

Tottakai! DomiBachata on kuin taikapulveria joka auttaa koristelemaan kaikkia tansseja. Se on pakko osata, jos meinaa tanssia Domien kanssa. DomiBachata alkaa olla jo melko yleistä ja onneksi sitä voi sekoittaa FuusioBachataan ja sillä voi koristellaBachaTangon.

DOMIBACHATAMUSIIKKI

Kaikki bachata käy, muttaparemmin sitä tanssii domessa tehtyyn perinteiseen bachataan. FuusioBachatoista puuttuu instrumentteja ja dynamiikkaa, jonka tähden niiden tanssiminen DomiBachata-tekniikoilla tunuu vajavaiselta ja tysältä. Tässä on muutama esimerkki DomiBachata-biiseistä.
Kiko Rodriguez ,
Joe Veras ,
Luis Miguel del Amargue ,
Joe Veras ,
Anthony Santos ,
Teodoro Reyes

BACHATASUURLÄHETTILÄS JA DOMIBACHATA

Bachatasuurlähettiläs on käynyt viimeisen 20 vuoden aikana 16 kertaa Domeissa. Maan tavat ovat tullleet tutuksi. Bachatasuurlähgettilästeki 5 vuoden tutkimksen domibachatan rakenteesta ja päätyi siihen, että tanssielementtejä on kohtalaisen vähän muta tyylittelyä erityisen paljon. DomiBachatassa pääsee siis helposti alkuun, mutta mestariksi tuleminen vaatii aikaa ja harjoittelua. Bachatasuurlähettiläs opettaa Pantera Suaven kanssa Bachata Survival Kitin eli ne oleellisimmat autenttisen DomiBachatan taidot.

PANTERA SUAVE

Keiry Alvarez (Pantera Suave), kaikki hänen ystävänsä ja muut domikansalaiset tanssivat vain autenttista DomiBachataa. Hän on siis meidän referenssipisteemme DomiBachata -opetuksessa. Hän opettaa Jorgen, Gabryelin ja Bachatasuurlähettilään kanssa.

Pantera

 

 DOMIBACHATA, REAL DOMIBACHATA AND DOMINICAN WAY OF DANCING BACHATA, AITO DOMIBACHATA

DomiBachata (kuten domit sen tanssivat,Dominican way of dancing bachata) on oma tanssilajinsa, jota ei pitäisi sekoittaa muihin bachata-lajikkeisiin kuten BachaTango, FuusioBachata ja BachataUrbano. DomiBachata tarkoittaa sitä tyyliä, jota domit tanssivat omissa bachata-paikoissaan. Monet bachataopettajat ovat käyttäneet termiä "Dominican Style Bachata" (lyhyesti DomiBachata) tietämättään oikeasti miten sitä tanssitaan. Vain aniharva bachataopettaja on käynyt Domeissa tai nähnyt Domien tanssivan bachataa. Sen tähden heidän tyylinsä ei ole yhteensopivaa domien tyylin kanssa. Bachatasuurlähettiläs perusti Facebook ryhmän The Real Dominican Style Bachata (The Real DomiBachata) nostaakseen esille tämän ongelman. Nyt DR 1st festarin jälkeen ongelma tiedostetaan maailmanlaajuisesti ja se on myös lisännyt voimakkaasti kysyntää aidolle Domibachatalle. Nyt voimme taas käyttää Domien tanssimasta bachatasta lyhyttä DomiBachata-nimeä noiden selittävien pitkien nimien sijaan.

Lisäoppia saat lukemalla DomiBachatan määritelmän The Real DomiBachata Definition version 1.0 ja katsomalla Facebook ryhmään The Real Dominican Style Bachata talletetut videot. Siellä on sekä domien että muiden kuvaamia videoita ja keskustelua aihepiiristä. Valmistaudu myös Dominican Republic 2nd Bachata Festival in Sto Domingo tapahtumaan. Päivämäärä julkaistaan myöhemmin.

6TH FESTIVAL DOMIBACHATA INSTRUCTORS: JORGE&LESLIE

Jorge Contreras ja Leslie Ferreira ovat autenttisen DomiBachatan pioneereja Los Angelesista Yhdysvalloista. He ovat opettaneet sitä jo vuosia. He olivat DR1st bachatafestarilla opettelemassa DomiBachatan loputkin detaljit. Suomessa he opettavat koko paketin alkaen perusteista, musiikki-instrumentteihin tanssimisesta ja yhtenä yksikkönä tanssimisesta jatkaen yksinkertaiseen ja erittäin monimutkaiseen jalka- ja paritanssiekniikkaan.

Jorge&Leslie

Bachata-festari Bileet Aikataulu Liput Opettajat Sijainti Lisäinfo Levykauppa Järjestäjä